Bu makalemi yazmadan önce yaptığım araştırmalar sonrasında hani o her cafede kağıt içerisine sıkıştırılmış olan toz şekerin adının aslında “Stick Şeker” olduğunu öğrendim. Bu yazımda sevdiğim bir insanın bana öğretmiş olduğu bir tecrübeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Çayı normalde tek şeker içerim ki ilk çayımı da tek şekerle içtim. O stick şekeri önce biraz çalkalayıp (yırtmadan önce hani biraz elinizde sağ sol yaparsınız ya) o şekilde açtım. Çayıma döktüm. Aradan yarım saat kadar geçti ve ikinci çayımı istedim. Tam şekeri sallarken “Dur sana bir şey göstereyim mi” cümlesini duydum. Sanki bir melek sesleniyordu:)
Tamam dedim göster. Bir tane stick şeker aldı eline yatay bir şekilde çayımın üzerine getirerek tam ortasından ikiye böldü. Şeker taneleri hiç yolundan şaşırmadan çay bardağının içerisinde karıştırılmak üzere gittikleri yolu buldu. Ve yukarıda gördüğünüz görselde olduğu gibi tek parça halinde kaldı. Aynı şeyi bende yaptım ve tabii çayımı 2 şekerli içtim.
Stick Şeker Nasıl Açılır
Yıllardır önce sallayıp ardından ucundan yırtarak açtığım stick şekerleri artık ortasından yırtarak açıyorum. Ve sizlerin de bunu deneyimlemesini tavsiye ederim. Neden mi ?
- Yaklaşık 10 saniye şekerin en dibe gelsin de yırtarken dağılmasın derdi ortadan kalkıyor,
- Garson kardeşlerim masayı toplarken o yırttığınız küçük parçayı alabilmek için zaman kaybetmiyor,
- Oldukça zevkli oluyor bu şekilde stick şekeri açmak,
- Bir havanız oluyor. Şekersiz çay içenlerin çar kaşığını havalı bir şekilde çay tabağına koyması gibi,
- Öğretebileceğiniz bir tecrübe ve kolaylık oluyor.
Stick şeker nasıl açılır bana öğreten güzel insana teşekkür ediyor ve sizlerin de bu tarzı kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Sen bu yazıyı neden yazdın? Ben bu yazıyı neden okudum? Çaldığın bir dakikamı geri ver lütfen.
İhsan Bey merhaba;
Her stick şekeri benim yöntemim ile açtığında ortalama 10 saniye kazanacaksın. 6 stick şeker açman sonrasında çaldığım 1 dakikanı vermiş olacağım.
Selamlar.