Petek Temizleme Kimyasalı

Kombi petekleri zamanla daha az ısınır. Bunun en büyük sebebi ise peteklerin içinde zamanla oluşan kireç, pas, kir ve diğer oluşumlardır. Peteklerin eski performanslarına geri dönebilmeleri için ise temizlenmeleri, temizlik aşamalarında ise kireç, pas ve dieğr oluşumların yok edilebilmesi için petek temizleme kimyasalı kullanılması gerekmektedir.

Petek temizleme kimyasalı OK-105, her tip marka ve model kombide, yerden ısıtma sistemlerinde, peteklerin ve kombi tesisatının iç temizliğinde, paralel ve dökme radyatörlerde güvenle kullanılabilen ve en uygun fiyata sunulan bir kimyasaldır. Peteklerde oluşan pas, kireç, kir ve diğer oluşumları yok eder. Tıkanıkları gidermektedir. Özellikle esanjörlerde oluşan pas ve korozyonu, radyatörlerdeki çamur birikintilerini eritir, çözer ve yok edilmesini sağlar.

PETEK TEMİZLEME KİMYASALI KULLANILMASININ ÖNEMİ

Petek temizliği yapılırken petek temizleme kimyasalının kullanılması sayesinde, petek ve kombi tesisatında oluşan, tıkanıklara ve kombinin eski performansında çalışmasına engel olan birikintiler yok edilir. Zamanla daha yüksek derecelerde yakmanıza rağmen ısınmayan petekleriniz, petek temizliğinin petek temizleme kimyasalı ile birlikte yapılması sonucunda daha düşük derecelerde daha yüksek ısılara gelmesini sağlamaktadır. Bu sayede bütçenizde aşırı etkilenmelerden kurtulmakta, doğalgaz faturalarınız daha az gelmektedir. Aşağıdaki görselde petek temizleme kimyasalı ile temizlik yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra peteklerin içlerinin hangi görüntüde olduğu yer almaktadır.

Petek Temizleme Kimyasalı Kullanımı Öncesi ve Sonrası
Petek Temizleme Kimyasalı Kullanımı Öncesi ve Sonrası

PETEK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR

Petek temizliği eskiden klasik yollar ile yapılmaktaydı. Tesisatçı petek temizliği için gelir ve bütün petekleri tek tek sökerdi. Ardından bu petekler banyoya getirilir, tanzikli su sıkılarak her biri saatlerce temizlenirdi. Bu yöntem hem oldukça maliyetliydi hem aşırı fazla zaman almaktaydı. Bununla birlikte kombi tesisatı içerisinde temizlik yapılamadığı için kombiler eski performanslarına geri dönemezlerdi. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu yöntem artık kullanılmamaktadır.

Petek temizliği artık petek temizleme makineleri ve bu makinelerde kullanılan petek temizleme kimyasalları sayesinde yapılmaktadır. Özkimsan Endüstri Kimyasalları tarafından üretilmekte olan petek temizleme kimyasalı OK-105 gerek petek temizliğinde %100 etkili olması, gerekse de uygun fiyatı ile en çok tercih edilen ürünler arasında başı çekmektedir. https://www.ozkimsan.com adresinden Özkimsan ile iletişime geçebilir ve ürün hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Dilerseniz şimdi ben petek temizliği nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatmaya devam edeyim.

PETEK TEMİZLEME KİMYASALI KULLANIMI

  • Kombi iç aksamının, tesisatların ve peteklerin temizliğinde su sirkülasyonunun sağlanabilmesi için bir petek belirlenir. Petek temizliğinin yapılabilmesi için ise en uygun olan yer banyolarda bulunan petektir (havlupan). Peteğin söküm işlemi gerçekleştirilir.
  • Petek temizliği için kullanılan makinenin bir borusu çıkarılan peteğin bir vanasına, diğer borusu ise ikinci vanaya takılır. Buradaki amaç sirkülasyon için kullanılan petek temizleme makinesinin pompası çalışırken petekler ve kombi tesisatı içerisine su sirkülasyonunu sağlamasıdır.
Petek Temizleme Kimyasalı Kullanım Aşamaları
Petek Temizleme Kimyasalı Kullanım Aşamaları
  • Petek temizleme makinesinde 4 adet boru bulunmaktadır. 3. boru gider için kullanılmakta ve klozetin içerisinde doğru bırakılmaktadır. 4. boru ise su ihtiyacının karşılanabilmesi için banyoda bulunan herhangi bir vana ile şebeke hattına bağlanır.
  • Petek temizleme makinesinin içerisi su ile doldurulur. Ardından ise ön yıkama işlemine geçilir. Ön yıkama işlemindeki amaç kombi tesisatı ve petekler içerisinde biriken kirli suyun tahliye edilmesidir. Makine çalıştırılır. Şebeke hattından alınan su ile sirkülasyon sağlanarak petek ve borulardaki kirli su gider yolu ile dışarıya atılır.
  • Kirli suyun tahliyesinin yapılması yeterli olmamaktadır. Çünkü zamanla peteklerin bir kısmı tıkanmış, içerisinde, pas, kir korozyon, yağ ve benzeri birikintiler oluşmuştur. İşte petek temizleme kimyasalı tam bu noktada devreye girmektedir.
  • Petek temizleme kimyasalı OK-105 petek temizleme makinesinin içerisine boşaltılır. Ardından ise makine bir süre çalıştırılarak kimyasalın petek içerisinde ve tesisatta dolaşması sağlanır.
  • Petek temizleme kimyasalı makine sistem içerisinde dolaşırken kombinin bar basıncı ayarlanır. Ardından ise peteklerin havası tek tek alınır.
  • Bütün bu işlemler gerçekleştirildikten sonra kombi yaklaşık olarak bir saat kadar çalıştırılır. Petek içerisinde bulunan OK-105 sayesinde bütün tıkanıklar giderilir, kombi, tesisatı ve peteklerdeki bütün birikintiler sökülerek yok edilir.

Yukarıda 8 aşamada petek temizliği nasıl yapılır anlatmaya çalıştım. Petek temizliğinde daha iyi bir sonuç almak istiyorsanız eğer Özkimsan Endüstri Kimyasalları tarafından üretilmekte olan petek temizleme kimyasalı OK-105’i tavsiye ederim.

İlgili Yazılar


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Serhat Bey merhaba. Sizlerin aracılığı ile Özkimsan ile tanıştık. Öncelikle belirtmek isteriz ki hizmet kaliteleri üst seviyede. Gayet iyi bir şekilde ilgilenildi bizlerle ve aşırı hızlı bir şekilde petek temizleme kimyasalını taşıyan nakliyemiz elimize ulaştı. İlk aşamada 150 Litre aldık. Ürünümüz bitmek üzere ve bu sefer 300 Litre daha alacağız bilmenizi istedik. Bizi böyle kaliteli bir firma ile tanıştırdığınız için sizlere çok teşekkür ederiz. Ayrıca diğer makalelerinizi de inceledik. Bir konu hakkında sizlerle iletişime geçmek istiyoruz. E-posta adresim üzerinden benimle iletişime geçerseniz eğer çok mutlu olurum.

    1. Ahmet Bey merhaba;
      Sizlere yardımcı olabildiysem ne mutludur bana. E-posta adresi üzerinden sizlere boş bir mail attım. Aklınıza takılan bütün soruları mail üzerinden sorabilirsiniz.
      Selamlar.

Son Yazılanlar

Sis tahmini nasıl yapılır

Sis tahmini meteorolojistler tarafından nasıl yapılır bu makalemde tüm detayları ile birlikte anlatmaya çalışacağım. Bilgileri vermeden önce sis nedir ve...

El freni nasıl çekilir?

El freni nasıl çekilir? El freni nasıl çekilir bu yazımda videolu anlatımlı detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Videolu anlatım Hemen...

Araba benzinli mi, dizel mi nasıl anlaşılır?

Araba benzinli mi, dizel mi nasıl anlaşılır? Araba benzinli mi, dizel mi nasıl anlaşılır bu yazımda videolu anlatımlı detaylı bir...

Arabanın silecek suyu nereye konur?

Arabanın silecek suyu nereye konur? Arabanın silecek suyu nereye konur bu yazımda videolu anlatımlı detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Videolu...

Lastik hava basıncı fazla olursa ne olur?

Lastik hava basıncı fazla olursa ne olur? Lastik hava basıncı fazla olursa ne olur bu yazımda videolu anlatımlı detaylı bir...

Lastik hava basıncı kaç olmalı?

Lastik hava basıncı kaç olmalı? Lastik hava basıncı kaç olmalı bu yazımda videolu anlatımlı detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Videolu...

Lastiğe hava nasıl basılır?

Lastiğe hava nasıl basılır? Lastiğe hava nasıl basılır bu yazımda videolu anlatımlı detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Videolu anlatım Hemen...

Doğru ayna ayarı nasıl olmalı?

Doğru ayna ayarı nasıl olmalı? Doğru ayna ayarı nasıl olmalıdır bu yazımda videolu anlatımlı detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Videolu...