Şunu unutma. Senden daha erken kalkıp daha çok çalışan birileri var. O birileri, hayalleri için en çok sevdiklerinden vazgeçebilecek kadar cesaretli.
Da Vinci yöntemi: Günde 1.5 saat uyku
2019 yılı içerisinde hayallerimden bir tanesi günde maksimum 3 saat uyumaktı. 2020 yılında uykumdan feragat ettiğim her anın tadını çıkarabilmek için. Dünyadaki her ülkenin başkentine gidebilmek, farklı din, dil, ırktaki insanlara bir fotoğraf çekilebilmek için. Kimilerince imkansız olan Da Vinci’nin günde 1.5 saat uyku teoremini vücudumda denedim. İlk zamanlarda her ne kadar başarısız olsam da, aşırı derecede zorlansam da imkansız olmadığını bizzat kendi kendime kanıtladım.
Günde 1.5 saat uyku yetiyor arkadaşlar. Hatta bazı bazı fazla bile geliyor 15 dakikalık kestirme molaları. Bir de artısı var. En güzel rüyaları da o anlarda görebiliyorsunuz.
4 saatte bir 15 dakikalık uyku
İlk başlarda alarm kuruyordum. Sonrasında ise beynim onun görevini almaya başladı.
Uykuya dalmak için, sadece 1 dakika, hayatımda en mutlu olduğum anları düşünmem yeterliydi. Satrançta yaptığım bir hamle ile 1. olduğum an… Aşık olduğum kadınların kokusunu hissederken onları ilk öptüğüm saniyeler gibi.
14 dakikalık, yani aslında Da Vinci’ye kafa tutan 4 saatte bir 14 dakikalık o anlar, hayatımın tamamen değişmesine sebep oldu diyebilirim. Hayalini kurduğum başarıların gerçekler ile kesiştiği ve daha fazlasına sahip olduğumu fark ettiğim mutluluklara.
Zaman genleşmesi
Üniversitede (İTÜ) modern fizik dersi alırken en çok dikkatimi çeken konuydu. Zaman genleşmesi.
Ancak;
Yaklaşık 1 ayımı verdiğim bir çalışmamın sonrasında yaptığım sunuma 1 Prof. 108 İTÜ öğrencisi (hepiciği mühendis) kahkahalar ile güldükten sonra kapamıştım o defteri. Özel görelilik ve ikizler paradoksu adını bir daha anmayacağım diye söz vermiştim kendime.
Taa kii;
Yazacağım bir uygulama sayesinde, akıllı telefonlardan yayılan dalgalar ve titreşimler ile insan düşüncelerini değiştirebilirim sözü üzerine bana sarılan kadının gözlerindeki inancı görene kadar.
Sonuç
Zaman kadar değerli hiç bir şey yoktur. Zamanın size çıkaracağı fırsatların da bir sonu …
Giriş, gelişme ve sonucun ne kadar birbirinden kopuk olduğunu biliyorum. Ama sonuç olarak şunu paylaşayım.
Sen uyurken çalışan birileri var.
Uyanan var uyanmayan var
5:06. Uyanan var uyanmayan var.
Göktanrı
7. yüzyıl. Emeviler (müslümanlar) ve Çinliler Türklere saldırıyor. Amaç belli. Kontrolü Türklerin elinde olan İpek Yolu’na sahip olmak. Gel gelelim müslümanlar müslümanlara çıkarttıkları isyan ile imparatorluğun ismini değiştiriyorlar. Emevi devri kapanarak Abbasiler oluveriyor.
Yıllardan 751. O tarih kitaplarında anlatılan Talas Savaşı. Çinliler ile müslümanların, topraklarını, insanları öldürerek genişletme çabalarının olduğu zamanlar. Savaş Karluk Türklerinin Abbasilere yardım etmesi ile Abbasiler tarafından kazanılıyor.
Türkler islamiyet ile tanışıyor.
Türkler, Çin’den aldıkları kağıt, matbaa, pusula ve barut gibi teknolojileri müslümanlara öğretiyor. Müslümanlarda Türkleri Göktanrı inancından uzaklaştırıyor.
Şu anki durum.
Çinliler Doğu Türkistan’daki müslüman Türklere eziyet ediyor. Türkiye bunu bile bile Çin’den para yardımı alıyor. Vatanından kaçan müslümanlara yardım ederken hastürkleri devlet unutuyor. Ya da unuturmuş gibi görünüyor. Her zamanki yapılan hilal taktiği gibi.
Hiç beklenmedik anda Türkler uyanır
Şunu unutmayın. Türkler uyumazlar. Hiç beklenmedik bir anda uyanırlar.
Bir yanıt yazın